Milyen vizet igyunk?

Milyen vizet igyunk?
A lakosság egészséges ivóvízzel történő ellátása érdekében az önkormányzatok és a vízművek – technológiai fejlettségükhöz és anyagi lehetőségükhöz mérten – mindent megtesznek. A mezőgazdasági, ipari és kommunális szennyezők, vegyületek nagyobb hányadát ki is tudják szűrni a tisztító berendezéseik. A fertőzések elkerülése érdekében fertőtlenítő anyagot adagolnak az ivóvízbe. Azonban a klór biocid (mérgező, életellenes) hatására csak a csőrendszerben van szükség. Az már nem kívánatos, hogy a poharunkban, főzőedényünkbe kerüljön, hiszen hosszútávon ártalmas lehet. A klórozás során halogénezett szerves vegyületek, metánszármazékok is keletkezhetnek a vízben, amelyek mutációt okozhatnak, daganatkeltők. Ezen okok és a gyakran előforduló kellemetlen íz és szag miatt sokan áttértek az ásványvizek fogyasztására.

Sok vitát szül manapság az ivóvíz ásvány-, és nyomelemtartalma, ennek haszna, illetve hátrányos volta. Tudósok, kutatóik is vitatkoznak azon, hogy a sóktól is teljesen megfosztott desztillált, vagy fordított ozmózis segítségével tisztított – amely hasonlóan sterilizált, üres – víz ajánlott-e rendszeres fogyasztásra. Vannak olyan vélemények is, amelyek azt állítják, hogy a magas sótartalmú ásvány-, és gyógyvizek sem károsak folyamatos fogyasztás esetén sem. A „középen állók” – így a jelenlegi orvosi szakvélemény is – az ivóvíz szabványban meghatározott 1000 mg/l sótartalmú vizet ajánlják rendszeres fogyasztásra.

Más szempontok is felmerülnek az ásványvízzel kapcsolatban. Egyre többen kutatják a műanyag csomagoló anyagok esetleges károsító hatásait. Több anyagot azonosítottak, amelyek a műanyagtároló edények, palackok falából bekerülhetnek az ételekbe, italokba, különösen, ha hő és napsütés éri őket („Ftalát”, „antimon”, „BPA”).
A másik megfontolandó dolog a szemétté és méreggé átalakuló hatalmas mennyiségű műanyag palack, amely veszélyezteti bolygónk élővilágát. (Csak Magyarországon, évente mintegy egymilliárd „PET” palack kerül a szemétbe).
Amikor választunk, ezeket a szempontokat is érdemes figyelembe venni. Mi a vezetékes víz ivása mellett döntöttünk, amelyet utótisztítunk és vitalizálunk.

Cristal Water Purifier - fali adapterrel

A készülék célja az ellenőrzött minőségű vezetékes víz utótisztítása.

34 200Ft

Víztisztító cserekészülék

2 év után a cserekészülék már csak az eredeti ár 80%-ába kerül

27 360Ft

Kiemelt tudnivaló

Célja: Az ellenőrzött minőségű vezetékes víz utótisztítása. Mindezt elő és utószűrőkkel, ezüsttel impregnált aktív szénnel, bio anyagokkal és mágnessel éri el a készülék.

Elérhetőségek

1085 Budapest,
József krt. 37-39.

Tel.: 20/53-55-626
e-mail:

MenüpontokI. Első feladat: A csapvíz megszabadítása a fertőtlenítő anyagoktól (klór) és annak származékaitól (halogénezett metánszármazékok), lebegő szennyeződésektől, az esetlegesen a vízbe kerülő egészség károsító vegyszerektől, anyagoktól. Az aktív szén adszorbeáló képessége kiemelkedő. Nagyon sok vegyületet képes megkötni. Például: a klórt, a halogénezett metánszármazékokat, a mosószeroldatokat, a biokémiai vegyületeket, fehérítőszerveket, a színanyagokat, oldott olajokat, szaganyagokat, íz anyagokat, rovarriasztókat, oldószereket, kőolajat, szerves anyagokat, növényvédő szereket, stb. Az ezüsttel való impregnálása az aktív szénnek megakadályozza a baktériumok elszaporodását, fejlődését a vízben. (Az ezüst bemosódását az ivóvízbe a laborvizsgálatok kizárták.)

II. Második feladat: A víz vitalizálása, energetizálása, molekula szerkezetének újraépítése. Ezt a feladatot úgynevezett bio anyagokkal és mágnessel érjük el. Bio anyagok, melyeket erre a feladatra fejlesztettek ki, különböző típusú kerámiák és ásványi oxidok felhasználásával. Ezek jótékony hatásukat a „FIR” (távoli infravörös sugarak) és negatív ionok (anionok) kibocsátásával érik el. Kétféle bio anyagot használunk: - Lúgosító kerámia golyók: FIR kibocsátás: 92,6% - Turmalinos kerámia golyók: FIR kibocsátás: 92,4%, ionkibocsátás: 742 ea/cm3 Hatásukra a víz aktiválódik azáltal, hogy rezgési energiája megemelkedik, szabad elektronokkal dúsul. A nagyméretű vízklaszterek (fürtök - mivel a H2O dipólusos) kisebb részekre esnek szét. Mindezek jótékony hatása a víz közvetítésével a szervezetre: - A sejtek anyagcseréje felgyorsul, felerősödik (könnyebben tudják felvenni a tápanyagokat és az oxigént, hatékonyabb a méregtelenítés). - Tágulnak az erek, javul a vérkeringés (FIR, kisebb klaszter méret). - Lúgos irányba tolódik a vér és a sejtek pH-ja, segít a test savtalanításában, így hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. - Erősíti az immunrendszert, véd a szabad gyökökkel szemben (szabad elektronok). - Fokozza a test vízmegtartó képességét (hidratálás), ezzel rugalmasabbá teszi a testet (bőr, izmok, ízületek, stb.). Mágneskezelés: Hatására a víz polarizálódik, molekulaszerkezete átépül, dúsul elektronokban, enyhén lúgosabbá válik, csökken a felületi feszültsége, stb. - A mágneses mező energiája megemeli a sejtek energiaszintjét. - Sokoldalúan javítja a sejtek állapotát, anyagcseréjét, méregtelenítését. - A test folyadékrendszerét rendezett szerkezetűvé teszi. - Megakadályozza a lerakódásokat és segít megszüntetni azokat (érfalak, vesekő, nyálkő, stb.). - Javítja a véredények és a bőr rugalmasságát. - Fertőtlenítő hatása van. - Lúgosít, segít a szabad gyökök közömbösítésében. Mindezen hatások összeadódva támogatják testi, szellemi egészségünket, jólétünket.

Fülöp Sándor minden jog fenntartva © 2011-2024
created by webdream